ZSSO

2017

Vzdelávanie v roku 2017

8 hodinový kurz prvej pomoci (11.11.2016, Piešťany)
Bezpečnosť na podujatiach je pre nás dôležitá, a preto sme vďaka skautskému vzdelávaciemu tímu SAZ (skautská akadémia záchrany) uskutočnili pre našich dobrovoľníkov kurz  prvej pomoci aj tento rok. Fotky si môžete pozrieť tu.


Survival kurz (8.-10.9.2017, Stará Lehota)
Úplne nový formát kurzu zameraného na skautskú prax a prežitie v prírode. Jeho špecifikom bolo, že sa nekonal v žiadnej chate, ale iba tak- v prírode. Účastníci sa dozvedeli informácie o zapaľovaní ohňa, predpovedi počasia, stavaní prístreškov, filtrovaní vody a mnohé ďalšie. Článok si prečítate tu a fotky prezriete tu.


Radcovský kurz s témou História SLSK (17.-19.2., 31.3.-2.4., 9.-11.6., 1.-3.9.2017)
Po roku bez radcovského kurzu prišiel čas na jeho organizáciu. Budúcich radcov neminuli hry, aktivity ani prednášky a privítali sme aj niekoľko externých hostí. Témou bola skautská história a tí, ktorí prejavili záujem si počas trvania kurzu mohli urobiť aj odborku Skautská história.


Worksopy o extrémizme (máj 2017, Trnava, Piešťany)
Vrámci dvoch workshopov sa účastníci dozvedeli informácie o extrémistických prejavoch, o tom, ako ohrozujú život i skauting a ako súvisí totalita s dianím v skautingu na Slovensku. Workshopy boli súčasťou plnenia oblasti dobrovoľníctvo v rámci programu DofE.