Zahraničné novinky 3/2019

Zahraničné novinky 3/2019

TOP PONUKA

 

EuroJam2020 #Act-uality

 

Dátum: 27.júl – 6.august 2020

Európske Jamboree 2020 v Poľsku – medzinárodný rozmer skautingu na dosah. Rezervuj si dátum 27. júl až 6. august 2020, pretože tam ideš s nami! Prihlasovanie je oficiálne spustené, bližšie informácie o akcii, cene a našom kontingente nájdeš na našej novej webovej stránke ej2020.skauting.sk/.

STÁLE SÚ VOĽNÉ MIESTA V ORGANIZAČNOM TÍME

Ak máš organizačné schopnosti, chceš sa dozvedieť viac o zahraničí a fungovaní zahraničnej rady, môžeš sa pridať do kontingentového tímu. Viac informácii na webe.

V prípade otázok, pripomienok či nápadov nás môžeš kontaktovať na maily cej@skauting.sk

Viac info: http://fb.com/slovak.contingent

Hľadáme

 

Partnerov pre Austrálčana

Dátum: 18.7.2019 – 1.8.2019

Miesto: hocikde na Slovensku

Na prelome júla a augusta bude dobrodruh z Austrálie na Slovensku objavovať jeho krásy a zaujímavé zákutia. Nechce sa pútať na jedno miesto, ale hľadá ochotných ľudí, ktorí by mu ukázali to pravé orechové slovenské a skautské.

Viac info a v prípade záujmu: international@skauting.sk

 

Hľadanie vedúceho kontingentu na Scout Moot je spustené

Miesto: Írsko

V roku 2021 bude Írsko hostiť svetový Scout Moot. Hľadanie šéfa kontingentu sa práve začalo. Pokiaľ chceš viesť slovenskú výpravu za novými dobrodružstvami, prihlás sa cez tento formulár

Atmosféru si môžeš vychutnať tu 🙂

Európa

 

Angličania na Kannom

Dátum: 3. 8 . – 17. 8. 2019

Miesto:  na Kannom

Od 3. do 17.augusta sa budú na Kannom a v jeho okolí pohybovať anglickí skauti. Radi sa stretnú aj so Slovákmi. Kto by mal záujem sa pridať na celý čas alebo na časť:

Viac info a v prípade záujmu: international@skauting.sk

 

Wędrownicza Watra

Dátum: 20.08.2019 – 01.09.2019

Miesto: Čenstochova

„Wędrownicza Watra je organizovaná už 20 rokov. Chceme s vami oslavovať toto jedinečné výročie tohto projektu, zdieľať krásu, prírodu, tradície a kultúru našich regiónov a zažiť jednotu roverov a radov nielen z Poľska, ale z celej Európy. Myšlienkou tohtoročného Wędrownicza Watra je vybudovať jednotu, spojiť ľudí, ktorí zdieľajú rovnaké hodnoty, aby každý rover a ranger vedeli o cieli, pre ktorý skauting existuje, slúžiť ich jednotkám, celej organizácii.“ Toľko z krásnej pozvánky od Poliakov a teraz pre viac info klikaj!

Viac info: international.watra@zhp.p alebo http://watra.zhp.pl/

V prípade záujmu: international@skauting.sk

 

Discoverers’ Expedition 2019 

Dátum: 2. 7. – 7.7. 2019

Miesto:  Poľsko

Cena: 50€

Poľskí Harceri pozývajú všetkých dobrodružných skautov vo veku od 12 do 25 rokov na týždennú výpravu po Poľsku, ktorá sa zakončí rôznymi podujatiami v poľskom Radzyń Podlaski, kde budú rôzne podujatia. Na túto expedíciu by sa mali prihlásiť skauti a skautky v skupinkách minimálne s 5timi členmi, z ktorých aspoň jeden má 18+ rokov.

Viac info: https://rajdodkrywcow.zhp.pl/en/

 

It´s time for an adventure

Skupina poľských roverov nás oslovila s ponukou “výmenného pobytu”. Hľadajú skupinku cca 10-15 roverov, ktorí by prišli na výlet ku nim do Poľska, kde im pomôžu vybaviť ubytovanie, stravu, naplánujú výlety po okolí a zažijú spolu nezabudnuteľné chvíle. Na oplátku naši roveri zavolajú na Slovensko ich a poskytnú im rovnaký servis, aký mali v Poľsku.

Ak máte záujem, napíšte na international@skauting.sk a my vás prepojíme s týmito akčnými Poliakmi, s ktorými si už sami dohodnete všetky detaily.

 

ROVER 100 – Portuguese National Rover

Dátum:  10. 8. – 17. 8. 2019

Miesto: Porto, Portugalsko

Portugalskí skauti oslavujú storočnicu a pozývajú skautov z celej Európy, aby prišli osláviť spolu s nimi. Netradičný koncept eventu ponúka najprv putovanie v malých skupinkách, ktoré sa budú neskôr zväčšovať, kým spoločne nedorazia na miesto táborenia festivalového “jamboree” typu. Pridajte sa ku 1500 roverom a buďte súčasťou tohoto eventu. Účastnícky poplatok je 150€.

Viac info: https://www.facebook.com/Rover100PT/

V prípade záujmu: international@skauting.sk

 

INÉ

 

Local Scout Guide

Projekt pre všetkých skautov, ktorí chcú zažiť zahraničie v pohodlí domova. Staň sa našim lokálnym sprievodcom a pomôž tak zahraničným skautom spríjemniť ich návštevu Slovenska v podobe poskytnutia nocľahu v klubovni, prehliadkou mesta, výletom po okolí či akoľkovek inak. Odmenou za tvoj čas budú skvelé zážitky, precvičenie si jazyka a nové skautské kamarátstva. Momentálne sa k nám napríklad chystá skaut z Austrálie, ktorý by v lete nielen rád navštívil jeden zo skautských táborov, ale aj zažil našu kultúru či mestský život. Tak čo, pomôžeš mu s tým?

Viac informácií a formulár nájdeš tu: http://bso.skauting.sk/skautsky-sprievodca/

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *