Zahraničné novinky 05/2018

Zahraničné novinky 05/2018

HĽADÁME

 

Summer Adventure Camp v Čechách

Dátum: 30. 6. – 14. 7. 2018

Miesto: Lužnice, Česká republika

Deadline: 18. 6. 2018

Cena: 0€

3.Zbor Aničky a Boživoja Uhrovych sa zapojil do projektov cez Erasmus+ a v rámci nich ponúkame iba tri miesta na Summer Adventure Camp v Cechach. Ide o projektový medzinárodný (komerčný nie skautsky) tábor. Účasť je možná od 16 rokov. Účastník musí byt aktívny radca, vodca so skúsenosťou s tvorbou programu. Všetko je úplne zadarmo. Úlohou medzinárodného tímu je sa spoluúčastniť organizácie a byt členom staffu, ktorému bude pridelená na konkrétna úloha. Komunikačný jazyk je angličtina, ale s češtinou a španielčinou sa tiež nestratíte.

Viac info: marosbrodansky@gmail.com

 

 

Staň sa lokálnym skautským sprievodcom!

Local Scout Guide je projekt, kde spájame zahraničných skautov, ktorí chcú navštíviť Slovensko, so slovenskými skautmi, ktorí im radi pomôžu či už poskytnutím nocľahu v klubovni, prehliadkou mesta, výletom alebo čímkoľvek iným, čo urobí pobyt zahraničných skautov u nás nezabudnuteľným.

Hľadáme teda ľudí, ktorí by boli ochotní sprevádzať týchto našich zahraničných hostí. Viac o tomto projekte a prihlasovací formulár nájdeš na: https://bso.skauting.sk/skautsky-sprievodca/

Aktuality svetového Jamboree v USA!

Do kontingentového tímu pribudla Mimi Petrášová! Môžeš sa tešiť na novinky 🙂 Nezabudni ani na to, že druhá vlna prihlasovania na svetové Jamboree je stále otvorená a to do 30.júna 2018. Nezabudni sa prihlásiť a stať sa súčasťou nezabudnuteľnej výpravy. Kufre balíme v lete 2019, kedy si užijeme Ameriku plnými dúškami a na vlastnej koži okúsime jedinečnú chuť svetového skautského Jamboree!

Prihlasovanie tu: https://goo.gl/forms/zzgOKBWrr3jk4td32

Cena druhej vlny prihlasovania: 2100€

Dátum samotného Jamboree (v USA budeme dlhšie): 22. júl-  2. august 2019

U SUSEDOV

Skauti z Čiech pozývajú na ich tábory!

Dátum: júl 2018 – august 2018

Miesto:  rôzne campy v Českej republike

Českí skauti pozývajú skautov zo zahraničia, aby im spestrili ich táborenie a tak vytvorili nové priateľstvá a zlepšili medzinárodné vzťahy ? Ide o projekt, kde sú zapojené viaceré oddiely z Čiech na výber je 6 táborov, ktoré sú na odlišných miestach a sú určené pre rozličné skupiny. Viac konkrétnejších informácií môžete nájsť v prílohe č.1 (plagátik České tábory) alebo na international@skauting.sk

 

 

EURÓPA

1.ročník skautskej fotografickej súťaže!

Svetová skautská organizácia ponúka možnosť zapojiť sa do fotografickej súťaže. Mottom tohto podujatia je „Skauting a komunita“. Svoje fotografické príspevky môžete posielať do 31. 7 . 2018 na comms@scout.org. Pred poslaním svojich umeleckých diel je potrebné prečítať si pravidlá súťaže na: http://www.europak-online.net/wp-content/uploads/2018/05/1st-European-Region-Photo-Contest-1.pdf. Víťazom búdu udelené ceny vo forme online finančných poukážok. Okrem toho budú výherne fotografie zverejnené na sociálnych sieťach a v miestnych periodikách.

 

Daycare center for children and youth v Slovinsku

Miesto: Škofja Loka, SlovinskoDátum: od augusta 2018 do júla 2019Deatline: 30. 5. 2018

Familija projekt vzdelávacích a liečebných centier v Slovinsku hľadá dvoch dobrovoľníkov na prácu s deťmi a mladými. Tento projekt bude trvať 11mesiacov a je určený pre mladých dobrodruhov, ktorí sú ochotní pomáhať v rôznych centrách v Slovinsku. Svoj životopis je potrebné zaslať na adresu:  matjaz@familija.eu

Linky: https://europa.eu/youth/volunteering/organisation/930133680_en

https://europa.eu/youth/volunteering/organisation/934839926_sl

 

Roverský a rengerský tábor v Litve!

Miesto: Riga, Litva

Dátum: 23.07.2018 – 29.07.2018

Skauti z Litvy pozývajú všetkých roverov a rengerov dychtiacich po letnom dobrodružstve  na nezabudnuteľný medzinárodný tábor. Podrobné info sa môžete dozvedieť tu: https://drive.google.com/file/d/12bTxYXmx2U1tHsJMpEH09NQ0qqyjnVQ_/view

Linky: https://www.facebook.com/events/1647444668669492/

 

“In the Wild Wild Forest” 2018

Miesto: Kemping Seliava Lake v regióne Minsk, BieloruskoDátum: 28. júla – 4. augusta 2018.

Cena: 175€

ABG organizuje tábor pri príležitosti 25. výročia Asociácie bieloruských sprievodcov.

Camp bude ponúkať nasledujúce aktivity:

Príroda – outdoorové aktivity a vázvy

Kultúra – skúmanie dedičstva a kultúry Bieloruska

Oslavy – oslavy 25. výročia Asociácie bieloruských sprievodcov

Viac info: belguides@gmail.com

6.národné Jamboree na Cypre!

Dátum: 21.6. – 25.6. 2018

Miesto: Cyprus, vrch Troodos

Cena: 90€ + cestovné

The Cyprus Scouts Association nás pozýva na 6. národné Jamboree. Päťdňová akcia sa bude konať v nadmorskej výške 1 700 metrov. Program zahŕňa množstvo zaujímavých a náročných aktivít, ako sú výlety, vodné aktivity v jazere, životné prostredie a iné, ktoré sú organizované na Geopark Troodos, ktorý jeden z najznámejších geoparkov na svete so zaujímavou geologickou históriou. Medzinárodní účastníci budú mať možnosť užiť si ďalšie dni pobytu na Cypre, kempovaním pri mori alebo horskými tábormi. Viac info:

Linky: https://www.facebook.com/cyjamboree2018

Kontakt: international@skauting.sk

cyjamboree2018@gmail.com

Service Project in Portugal for Rovers – Proposal

Miesto: Portugalsko

Dátum: 19. – 24. augusta 2018

Cena: iba cestovné náklady

Portugalská organizácia „Férias de campo“ ponúka roverom aktívne zapojenie sa do ich táborových projektov pre deti a mládež. Ide o projekt, kde dobrovoľníci budú musieť zabezpečiť skutočne všetko od vymyslenia aktivity až po zháňanie finančných prostriedkov na ich zrealizovanie. Stravu a ubytovanie budú mať zabezpečené.

Viac info: feriasdecampo@gmail.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *