Zahraničné novinky 1/2019

Zahraničné novinky 1/2019

INTERCAMP 2019

Dátum: 7. – 9. 6. 2019 (s dopravou treba rátať, že to môže byť 6.-10.)

Miesto: neďaleko De Steeg, Holandsko

Akcia: pri registrácií do 28. 1. 2019 do 23:59 je poplatok o 5€ lacnejší

Najprístupnejšia zahraničná akcia, aká môže byť – Intercamp otvorí v budúcom roku brány až 40 Slovákom. Nepremeškajte túto možnosť a prihláste sa, kým máme voľné miesta.

Akcia je určená pre skautov a skautky vo veku 11-17 rokov (účastníci) aj pre tých plnoletých (IST alebo vedúci patrol). Odhadovaná cena je 150€ (v cene je strava, cesta, materiál, …)

Ak máš záujem zúčastniť sa akcie so svojou družinou, vyplň túto prihlášku:

https://goo.gl/forms/41dpAXhydKtkS3LJ2

Ak by si chcel ísť na akciu ako súčasť staff tímu, vyplň túto:

https://goo.gl/forms/7ctPSIgyps3icGeB2

Viac info: international@skauting.sk alebo https://www.skaut.sk/Intercamp2019/

 

 

Zahraničný skauting v praxi

Dátum:  15. – 17.3. 2019

Miesto: Bratislava

Zahraničná rada pozýva na víkendový kurz, ktorý ti priblíži, ako vyzerá zahraničný skauting vo svete aj na Slovensku. Preto, ak ťa láka zahraničie, ak chceš spoznať zahraničných skautov, ak by si rád rozbehol cezhraničnú spoluprácu, ak by si chcel zažiť zahraničný skauting z pohodlia klubovne, ak by si chcel naplánovať expedíciu pre svoju družinu do zahraničia alebo ak by si len rád zistil, čo to ten zahraničný skauting vlastne je, neváhaj a prihlás sa. Cena kurzu je 10€ a počet miest je obmedzený.

Viac info: https://www.skaut.sk/pozvanka/27978/zahranicny-skauting-v-praxi/

V prípade záujmu: international@skauting.sk

EuroJam2020 #Act-uality

Dátum: 27.júl – 6.august 2020

Európske Jamboree 2020 v Poľsku – medzinárodný rozmer skautingu na dosah. Rezervuj si dátum 27. júl až 6. august 2020, pretože tam ideš s nami! Prihlasovanie je oficiálne spustené, bližšie informácie o akcii, cene a našom kontingente nájdeš na našej novej webovej stránke ej2020.skauting.sk/.

STÁLE SÚ VOĽNÉ MIESTA V ORGANIZAČNOM TÍME

Ak máš organizačné schopnosti, chceš sa dozvedieť viac o zahraničí a fungovaní zahraničnej rady, môžeš sa pridať do kontingentového tímu. Viac informácii na webe.

V prípade otázok, pripomienok či nápadov nás môžeš kontaktovať na maily cej@skauting.sk

Viac info: http://fb.com/slovak.contingent

 

 

Deň zamyslenia 2019

Dátum: 22.2.2019

Nepremeškajte jednu z najdôležitejších udalostí skautského kalendára: Deň Zamyslenia! V piatok 22.2.2019 sa zapojte a oslávte tento výnimočný deň spolu s nami! Pridajte sa k skautom po celom svete, splňte si WAGGGS-ácku výzvu, zabavte sa s balíčkom aktivít a získajte jedinečnú nášivku Dňa zamyslenia 2019. Potom sa o vaše zážitky, fotky a videá podeľte s nami na: international@skauting.sk alebo ich zdieľajte na sociálnych sieťach s hashtagom #WTD2019 a #DenZamyslenia.

Viac info: https://www.skaut.sk/skauting/27967/den-zamyslenia-2019/

 

Európa

ROVER 100 – Portuguese National Rover

Dátum:  10. 8. – 17. 8. 2019

Miesto: Porto, Portugalsko

Portugalskí skauti oslavujú storočnicu a pozývajú skautov z celej Európy, aby prišli osláviť spolu s nimi. Netradičný koncept eventu ponúka najprv putovanie v malých skupinkách, ktoré sa budú neskôr zväčšovať, kým spoločne nedorazia na miesto táborenia festivalového “jamboree” typu. Pridajte sa ku 1500 roverom a buďte súčasťou tohoto eventu. Účastnícky poplatok je 150€.

Viac info: https://www.facebook.com/Rover100PT/

V prípade záujmu: international@skauting.sk

 

 

Juliette Low Seminar 2019, WAGGGS

Dátum: 14 – 20 Novembra 2019

Miesto: rôzne vo svete ?

Posledný šanca prihlásiť sa na prestížny WAGGGS vzdelávací seminár fungujúci už od roku 1932! V spolupráci so 17-timi organizáciami bude seminár realizovaný v 20 rôznych kútoch sveta, napríklad v Indii, Austrálii, Chile, na Maledivách a iných. Program je zameraný pre vekovú kategóriu od 20 – 30 rokov na rozvíjanie vodcovských schopností. Účastnícky poplatok vo výške 600 libier uhrádza náklady na stravu, ubytovanie a seminár (neuhrádza cestu). Deadline:  do konca januára.

Viac info: https://www.wagggs.org/en/what-we-do/lead/jls/

V prípade záujmu: international@skauting.sk

 

 

Haarlem Jamborette 2019

Dátum: 28. 7. –  6. 8.  2019

Anglickí skauti nás pozývajú na Haarlem Jamborette do Holandska. Koná sa od 28. júla do 6. augusta 2019. Vítaní sú skauti starší ako 13 rokov. Je možné sa zúčastniť pred akciou putovania po blízkom okolí. Jedinečnú atmosféru môžete vidieť aj vo videu:

https://www.youtube.com/watch?v=YZjzIHaMJVY

Viac info: international@skauting.sk

 

 

 

INÉ

ISCS

Chceš získať nových zaujímavých kamošov zo zahraničia? Nemáš možnosť vycestovať ? Stáva sa Váš tábor rutinou ? Potreboval by Váš program nejako oživiť ? Presvedč oddiel a prihláste sa do ISCS! Získajte nezameniteľnú zahraničnú skúsenosť z pohodlia Vášho táboriska. Je to úplne jednoduché, stačí vyplniť formulár do 31.januára a my už ťa so zahraničnými skautmi prepojíme ;).

Viac info: barbora.mullerova@skauting.sk

Formulár:

https://docs.google.com/forms/d/1eWuOfx2JcBa_pdege7wTkffcx8-pf0oavlaPyDQQ-dY/viewform?chromeless=1&edit_requested=true

European Solidartity Corps Volunteers

Dátum: 1. 10. 2019 – 1. 10. 2020

Miesto: Brusel, Belgicko

Wosm hľadá skúsených a ochotných dobrovoľníkov do svojho tímu, ktorí budú vyhľadávať a spracovávať informácie, písať články na rôznych sociálnych platformách a tiež budú komunikovať s inými externými partnermi. Ako benefit sa im ponúka: bezplatne jazykové kurzy, uhradené životné náklady v čase stáže a tiež nezabudnuteľná skúsenosť.

Deadline prihlásenia: 10. 2. 2019

Viac info/prihlásenie: international@skauting.sk

Jamboree v Nigérii

Dátum: august 2019

Miesto: Nigéria

The Nigerian Girl Guides Association pozýva všetkých dobrodruhov, aby spolu s nimi na medzinárodnom Jamboree oslávili sto rokov od založenia NAGGA. Nebudú chýbať tradičné jedlá a zvyky a kto má chuť spoznávať nové kultúry, tak neváhajte, je to obrovská príležitosť.

Web: https://www.nigeriangirlguides.org/

Viac info: international@skauting.sk

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *