Zahraničné novinky 2/2018

Zahraničné novinky 2/2018

U SUSEDOV

Letný dobrovoľník v skautskom centre Kaprálův mlýn

 

  • Dátum: júl-august 2018
  • Miesto:  skautské stredisko Kaprálův mlýn, Brno, CZ
  • Podmienky: vek 15+, základy angličtiny, dostatok voľného času (aspoň 2 týždne)

Letné dobrovoľníčenie na Mlyne je skvelá príležitosť zažiť medzinárodný skauting, precvičiť si angličtinu či iné jazyky a nadviazať nové priateľstvá len kúsok od domu.

Leto 2018 bude nabité – táboriť tu budú skauti z Belgicka, Holandska, Poľska, Luxemburgu, Nemecka, Rakúska…. a k tomu partia zahraničných dobrovoľníkov.

Dostaneš možnosť preskúmať miestne jaskyne, Moravský kras či Brno. Ubytovanie a stravovanie je zabezpečené.

volunteer@kapraluvmlyn.cz

 

ZAHRANIČIE DOMA

 

Zahraniční hostia vedia spestriť program každého tábora!

  • Dátum: 18. – 25.júla 2017

Máte tábor v tomto čase a nebojíte sa nových výziev? 40 skautov z Francúzska hľadá spojencov na Slovensku. Chcú objavovať našu kultúru a náš spôsob táborenia a rovnako sa radi podelia s vami o svoje skúsenosti. Ak chceš byť hostiteľom neváhaj a kontaktuj nás.

 

Francúzom veľmi nerozumieť, ale čo tak Českí skauti?!

 

  • Dátum: druhá polovica júla

Skautský brat Bumerang hľadá spriatelený oddiel na spoločný tábor alebo prepožičanie táborového miesta. Jeho podmienkami sú, aby táborisko bolo niekde v slovenských horách alebo slovenskej divočine. So sebou dovedie aj 20 -25 skautov a skautiek vo veku od 11  do 16 rokov. Ich doménou sú akčné tábory. Tak ak potrebujete spestrenie neváhajte ich kontaktovať.

 

Deň zamyslenia
Dátum: 22. 2. 2018

Nepremeškajte jednu z najdôležitejších udalostí skautského kalendára: Deň Zamyslenia! Vo štvrtok 22.2.2018 sa zapojte a oslávte tento výnimočný deň spolu s nami! Pridajte sa k skautom po celom svete, splňte si WAGGGS-ácku výzvu, zabavte sa s balíčkom aktivít a získajte jedinečnú nášivku Dňa zamyslenia 2018. Potom sa o vaše zážitky, fotky a videá podeľte s nami na na: international@skauting.sk alebo ich zdieľajte na sociálnych sieťach s hashtagom #WTD2018 a #DenZamyslenia. WAGGS-ácku výzvu plnú aktivít a hier pripravených špeciálne pre vás nájdete na stránke: https://www.skaut.sk/wp-content/uploads/2018/02/slovensky- skauting_den-zamyslenia-2018.pdf

EURÓPA

Prihlasovanie Central European Jamboree 2018

  • Dátum: 28.7. – 4.8. 2018
  • Miesto: Maďarsko –  Szalki Sziget

Každé dva roky si krajiny Vyšehradskej štvorky (Poľsko, Česko, Maďarsko, Slovensko)predávajú štafetu v hosťovaní Stredoeurópskeho Jamboree. Tento rok  sa bude konať v krásnom Maďarsku, konkrétne na ostrove Szalki Sziget . Nenechajte si to ujsť!

Téma tohto stretnutia je: “Scouting on new waves!”

Tak neváhajte a poďme zmeniť svet spoločne!

My sme tiež už spustili online registráciu na http://jamboree.sited.sk/cej2018

  • Linky:  https://www.facebook.com/CEJ2018SVK/

NAŠROT – Český putovný tábor

  • Dátum: 12. – 16.5. 2018
  • Miesto: Chřby – Morava, Česká republika

V rámci projektu Chmel nás Českí skauti pozývajú na putovný tábor po malebnej českej prírode. Tento projekt je určený pre roverov a rangerov, ktorí majú chuť spoznávať a spriateliť sa s našimi susedmi. Keďže ide o roverský puťák podmienkou je aby si každý zúčastnený pripravil jednu aktivitu, ktorú predstaví ostatným. Program je teda aj na tebe ?

 

Prihlasovanie na Polish National Jamboree

 

  • Dátum: 6. -16. 8. 2018
  • Miesto: Gdansk

Chceš zažiť atmosféru Jamboree, ale do Macedónska to máš ďaleko? Je tu výhodná a originálna „náhrada“ u našich susedov. Zažiješ dobrodružstvo, skautského ducha Jamboree v Európskom rozmere a spoznáš skvelých ľudí. Tak neváhaj a kontaktuj Tarhoňu!

 

12te Jamboree v Macedónsku

  • Dátum: 14.7 – 22.7.2018
  • Miesto: Skrebatno – Ohrid, Macedónsko

Formuje sa kontingent na Jamboree v Macedónsku a aj vy môžete byť jeho súčasťou! Ak máte medzi 11 a 18 rokmi, prihláste sa ako účastník. Ak máte viac ako 18 rokov, prihláste sa ako staffák (IST). Letenky do Macedónska nie sú drahé a účastnícky poplatok neprevyšuje 100€, je to ideálna šanca zažiť si Jamboree za nízku cenu. V prípade záujmu kontaktujte Tarhoňu, ktorá vám poskytne dodatočné informácie.

European Development Days (EDD)

  • Dátum: od 29. januára do 2. marca 2018

Každý rok mladí lídri z celého sveta zdieľajú svoje inšpiratívne príbehy na Európskych dňoch rozvoja (EDD), poprednom fóre medzinárodnej spolupráce a rozvoja prostredníctvom programu Mladí lídri. Tohtoročné EDD sa zameria na “Ženy a dievčatá v popredí udržateľného rozvoja: chrániť, posilniť a investovať”. Poznáte mladých ľudí, ktorí sa aktívne angažujú v posilňovaní, ochrane a investovaní do žien a dievčat? Sú pripravení zdieľať svoje nápady a diskutovať s ďalšími vplyvnými aktérmi rozvoja? EDD hľadá 15 mimoriadnych tvorcov,  mladých ľudí vo veku 21-26 rokov z celého sveta, ktorí majú vplyv na rozvoj v tejto oblasti.

  • Linky:

https://www.google.com/url?hl=sk&q=https://eudevdays.us8.list-manage.com/track/click?u%3D4e8ef485cc904d330d7e15551%26id%3Dfc23e746a1%26e%3D794f58d27a&source=gmail&ust=1518805947031000&usg=AFQjCNH-BMTp_iEQnTYw0azqSFvfifQtTQ

 

 

Camp international des Scouts et Guides de France – Melting’potes

  • Miesto: Bretagne, Francúzsko
  • Dátum: 13. – 27. 7. 2018

Cieľom tohto campu je posilnenie medzinárodnej spolupráce v rámci Európy a objavovanie kultúry. Všetky národy Európy sú vyzvané, aby posielali skupinky ľudí naviac však po 8 členov, ktorí sú vo veku 14 – 17rokov.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *