Zahraničné novinky 6/2018

Zahraničné novinky 6/2018

Idete na výpravu do zahraničia? Nezabudnite nám dať vedieť!

Ak organizujete zahraničnú výpravu, nezabudnite sa nahlásiť, aby o vás Ústredie vedelo. Nejde o naše štatistiky, ale hlavne o vašu bezpečnosť 🙂 Stačí vyplniť jednoduchý formulár s kontaktnými informáciami a mieste a termíne konania vaše výpravy.

Link na formulár: http://skauting.sk/zahranicnavyprava

Viac info:  international@skauting.sk

 HĽADÁME

 

Našľapaná E+ vzdelávačka na Slovensku!

Dátum: 29. 6. – 9. 7. 2018

Deadline prihlasovania:  21. 6. 2018

Miesto: Slovensko, Tatranská Polianka

Seminár s názvom  Through the Nature to the Best of You(th) je vo svojej podstate vodcovská lesná škola s jedným turnusom a svojim obsahom za zameriava na využite prírody v práci s mládežou a používanie debriefingu na sledovanie dosahovania cieľov.

Organizuje to 3. zbor, no lektori sú z Lotyšska. Skauti sa zúčastnia z Chorvátska a Litvy, ostatní budú pracovnici s mládežou z deviatich krajín Európy. Komunikačný jazyk je angličtina.

Hľadáme dvoch účastníkov ideálne od 18r., ale ak si už činný alebo sa na činnosť pripravuješ radcovským kurzom, či VLS môžeš sa hlásiť od 16.r. Celý kurz aj cestovne sa prepláca z EU, teda nezaplatíš ani € !

Je tu aj výzva zastúpiť miesto organizátora, hľadá sa ešte jeden šikovný do tímu!

Viac info:  marosbrodansky@gmail.com

 

Staň sa lokálnym skautským sprievodcom

Local Scout Guide je projekt, kde spájame zahraničných skautov, ktorí chcú navštíviť Slovensko, so slovenskými skautmi, ktorí im radi pomôžu či už poskytnutím nocľahu v klubovni, prehliadkou mesta, výletom alebo čímkoľvek iným, čo urobí pobyt zahraničných skautov u nás nezabudnuteľným.

Hľadáme teda ľudí, ktorí by boli ochotní sprevádzať týchto našich zahraničných hostí. Viac o tomto projekte a prihlasovací formulár nájdeš na: https://bso.skauting.sk/skautsky-sprievodca/

 

Aktuality svetového Jamboree v USA!

Do kontingentového tímu pribudla Mimi Petrášová! Môžeš sa tešiť na novinky 🙂 Nezabudni ani na to, že druhá vlna prihlasovania na svetové Jamboree je stále otvorená a to do 30. júna 2018. Nezabudni sa prihlásiť a stať sa súčasťou nezabudnuteľnej výpravy. Kufre balíme v lete 2019, kedy si užijeme Ameriku plnými dúškami a na vlastnej koži okúsime jedinečnú chuť svetového skautského Jamboree!

Prihlasovanie tu: https://goo.gl/forms/zzgOKBWrr3jk4td32

Cena druhej vlny prihlasovania: 2100€

Dátum samotného Jamboree (v USA budeme dlhšie): 22. júl-  2. august 2019

 

Service Project in Portugal for Rovers

Miesto: Portugalsko

Dátum: 19. – 24. augusta 2018

Cena: iba cestovné náklady

Portugalská organizácia „Férias de campo“ ponúka roverom aktívne zapojenie sa do ich táborových projektov pre deti a mládež. Ide o projekt, kde dobrovoľníci budú musieť zabezpečiť skutočne všetko od vymyslenia aktivity až po zháňanie finančných prostriedkov na ich zrealizovanie. Stravu a ubytovanie budú mať zabezpečené.

Viac info: feriasdecampo@gmail.com

 

Girl scout coders

Nezisková organizácia v USA ponúka zaujímavý vzdelávací program pre skautky z celého sveta. Ak máš slabosť pre informatiku a jej priemysel, tak tento program je ako stvorený pre teba!Organizácia ponuka vzdelávanie, ktoré je zamerané na kódovanie a šifrovanie. Viac info: www.girlscoutcoders.org

 

Medzinárodne Jamboree v Gruzínsku

Dátum: 14. – 21. 10. 2018Miesto: botanická záhrada, Mtsvane Kontskhi, GruzínskoDeadline: 20. 6. 2018Pri príležitosti 100tého výročia spoločnosť Scoutarium vás pozýva, aby ste sa obklopili kultúrami rôznych krajín tým, že sa pripojíte k svojim novým prieskumovým priateľom na krásnom mieste na sedem úžasných dní. Môžete sa pozrieť na zbierku záhrad, ktorá zahŕňa 2037 taxonomických jednotiek drevín, okresu mesta Batumi, mestskú horu, turistiku, športové a skautské hry, ochranu životného prostredia, vodné aktivity, medzinárodné večery a veľa zábavy.Viac info: https://www.facebook.com/events/161264171256986/?active_tab=discussion

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *